Založ si blog

Dobré správy

Mediálni manažéri  sú presvedčení, že sledovanosť sa zvyšuje len  pri odovzdávaní negatívnych, šokujúcich správ. Dobré správy v médiách nie sú tak časté.   Martin Ondráček z Českého rozhlasu hovorí o tom, že v  „klasických formičkách  sa na dobré správy zabúda a preto  treba sa s týmito formičkami pohrať“.   Urobil to prostredníctvom projektu Ježiškove vnúčatá. Najväčšie rozhlasové médium  v Čechách začalo  manažovať dobré skutky a odovzdávať dobré pozitívne správy.

Projekt Ježiškove vnúčatá

Projekt stál na ľuďoch,  aby pocítili potrebu byť dobrými.  Bežní ľudia  aj  viacero   podnikov si  uvedomili, že je možné niekomu vrátiť nádej. V tomto prípade seniorom, ktorí žijú  v seniorských zariadeniach.     Rozhlas vyhlásil iniciatívu , vytvorili podmienky pre komunikáciu a mediálny priestor vo svojom vysielaní.  Facebook fungoval ako perfektná sociálna sieť. Vzájomne komunikovali   ľudia,   ktorí  sa zaregistrovali  do projektu ako darcovia „Ježiškove vnúčatá“ .  Dar nebol  o zaslaní peňazí niekam na účet.  Išlo o osobnú návštevu v domove, kde  darovaný senior žije. Išlo o osobné stretnutie a  odovzdanie želaného darčeka.   Odozva už počas projektu  príjemne šokovala.

Ako sa potenciálni darcovia „Ježiškove vnúčata“ dozvedeli  čo  a kde je vhodné darovať?   Opäť  on-line komunikácia  so seniorskými  domovmi, ktoré rozhlas oslovil neformálnym, ľudsky napísaným mailom.  Sociálni pracovníci z 590 seniorských zariadení reagovali,  poslali  do rozhlasu zoznamy seniorov s konkrétnymi želaniami a  organizačne pomáhali  pri odovzdávaní darčekov. .

Výsledok

14 tisíc  ľudí, ktorí obetovali vlastný čas, venovali peniaze na nákup konkrétneho darčeka,  v decembrovom predvianočnom čase cestovali a   osobne  odovzdali  darček  staršiemu  osamelému človekovi  niekde na druhom konci republiky.  Boli to ľudia všetkých vekových kategórií, rodiny  aj single. Ukázalo sa, že  ľudia,  pocítili potrebu byť dobrými.

Dôležité je, že  médiá boli pri tom. Médiá   prezentovali, že dobrých ľudí je veľa a majú  radi dobré správy.

Pekné Vianoce všetkým ľuďom dobrej vôle

Keď sú informácie o cestovaní len poskladané slová bez pravdivého obsahu

02.07.2023

V dnešnom vysielaní Metropolitného rádia o 9,35 som si vypočula zmes informácií čo všetko bude platiť turista po príchode do zahraničia. Pani moderátorka čítala informácie rýchlo ale dosť neisto. Bolo zrejmé, že ani ona sama si nebola istá, či číta informácie pre individuálne cestujúceho alebo účastníka zájazdu. Neuvádzala ani prameň, z ktorého tieto [...]

Trojbalíček bez efektu, ITF Slovakiatour – labutia pieseň?

24.04.2023

Všetci poznáme marketingové balíčky 3 v jednom. V prípade ITF Slovakiatour (v minulosti veľtrhu cestovného ruchu) je to však naopak. Tento rok bol cestovný ruch len jednou minimálnou tretinkou celého podujatia. V bratislavskej Inchebe sa zmestili tri výstavy do komplexu areálu aj to ešte s veľkou časťou nevyužitého priestoru. Je otázka, či ide o postcovidový [...]

Nový down-town v Bratislave vyvára sociálnu priepasť

12.04.2023

Metropolitný inštitút Bratislava v rámci seriálu „Plánujeme Bratislavu“ zorganizoval podujatie s troma architektmi na tému: Ako vytvoriť obľúbenú ulicu. Pozvanie do diskusie prijal česko-japonský architekt, publicista a pedagóg Osamu Okamura, spoločne s architektkou Natáliou Puschmannovou zo Sekcie tvorby mestských priestorov MIB a architektom a riaditeľom [...]

Rusko Navaľnyj úmrtie

Biskup na Veľký piatok prirovnal zaobchádzanie s Navaľným k osudu Ježiša

29.03.2024 15:17

„Skončil až v neľudskom gulagu v polárnom ľade," povedal. Zvyšok sveta uvidí "jeho posolstvo slobody" vo večnosti, povedal biskup.

Rural Emergency Hospitals

Slováci si skryli kódy pod klobúky a nadchli špičkových amerických technológov

29.03.2024 15:00

Organizácia Slovak PRO pomáha Slovákom uchytiť sa na americkom trhu. Kto má skvelé nápady, má šancu uspieť aj v silnej konkurencii v USA.

zalužnyj, syrskyj

Syrskyj: Rusi vypália šesťkrát viac munície. V Charkove sme mohli dosiahnuť viac

29.03.2024 14:16, aktualizované: 15:55

Ukrajinské obranné sily pozdĺž celej rozsiahlej frontovej línie podľa neho majú len minimum zbraní a munície.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10, aktualizované: 15:42

Evakuovať museli 50 ľudí.