Založ si blog

Cestovný ruch a umelé oplodnenie v Česku

Cestovný ruch a umelé oplodnenie 

Podľa dnešného vydania elektronického média Tourism Review  News

https://www.tourism-review.com/fertility-tourism-czech-republic-top-destination-news10711

je   „Fertility tourism“ cestovný ruch s cieľom umelého oplodnenia  významnou   súčasťou ponuky  zdravotného cestovného ruchu britských agentúr.

Destinácie, ktoré sú  uznávané pre tento druh cestovného ruchu  spĺňajú viacero kritérií. Ide o kvalitnú, cenovo dostupnú  zdravotnú  starostlivosť,  liberálnu a minimálne komplikovanú právnu úpravu  vrátane  ďalších  predpisov a    v neposlednom rade cestovné náklady.

Česko ako popredná destinácia

V článku je uvádzaná ako  popredná destinácia  susedná   Česká republika.  Autori zdôrazňujú cenovú dostupnosť  a komplexný  IVF program na  certifikovaných  klinikách v Prahe, v Brne a v ďalších menších  mestách  v cenových reláciách 1950 – 2500 – 4500  EUR. Tieto kliniky  britské špecializované agentúry zaradili do svojej ponuky zdravotného cestovného ruchu s cieľom umelého  oplodnenia.

Briti z  českého práva  oceňujú skutočnosť, že  právne je za matku   považovaná   žena, ktorá porodí,  umelé oplodnenie nerieši  pohlavie dieťaťa  a darcovstvo spermií alebo vajíčok je anonymné.

Takže  na záver, Česká republika láka britskú klientelu nielen  na kultúru, pivo,  príbehy,  miesta filmovačiek alebo  nočný život….

Keď sú informácie o cestovaní len poskladané slová bez pravdivého obsahu

02.07.2023

V dnešnom vysielaní Metropolitného rádia o 9,35 som si vypočula zmes informácií čo všetko bude platiť turista po príchode do zahraničia. Pani moderátorka čítala informácie rýchlo ale dosť neisto. Bolo zrejmé, že ani ona sama si nebola istá, či číta informácie pre individuálne cestujúceho alebo účastníka zájazdu. Neuvádzala ani prameň, z ktorého tieto [...]

Trojbalíček bez efektu, ITF Slovakiatour – labutia pieseň?

24.04.2023

Všetci poznáme marketingové balíčky 3 v jednom. V prípade ITF Slovakiatour (v minulosti veľtrhu cestovného ruchu) je to však naopak. Tento rok bol cestovný ruch len jednou minimálnou tretinkou celého podujatia. V bratislavskej Inchebe sa zmestili tri výstavy do komplexu areálu aj to ešte s veľkou časťou nevyužitého priestoru. Je otázka, či ide o postcovidový [...]

Nový down-town v Bratislave vyvára sociálnu priepasť

12.04.2023

Metropolitný inštitút Bratislava v rámci seriálu „Plánujeme Bratislavu“ zorganizoval podujatie s troma architektmi na tému: Ako vytvoriť obľúbenú ulicu. Pozvanie do diskusie prijal česko-japonský architekt, publicista a pedagóg Osamu Okamura, spoločne s architektkou Natáliou Puschmannovou zo Sekcie tvorby mestských priestorov MIB a architektom a riaditeľom [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.