Príbeh Maťo

20. mája 2017, ludkanova, Nezaradené

 

Úspešný manažér

Maťo vyštudoval univerzitu vo Viedni aj v Bratislave.  Bol to príklad úspešného mladého manažéra aj podnikateľa. V biznise využíval svoje výborné jazykové znalosti  aj tvorivé schopnosti  Pracoval s korporátnou  (biznis) klientelou, ktorá je náročná a na druhej strane vie oceniť kvalitné služby.  Team buildingy, kongresy a iné  podujatia  organizoval na medzinárodnej úrovni. Stále prichádzal s novými nápadmi. Oslava 15. výročia  existencie jeho  cestovnej kancelárie  bola príjemná v elegantnom prostredí,  v kruhu jeho obchodných partnerov i priateľov, ktorých si vážil.   Jeho pracovné tempo bolo úchvatné, úspechy boli adekvátne.  O Maťovi sa vedelo, že vo svojej branži bol jednička.

Zmena v živote

Naraz prišlo rozhodnutie, zmeniť život.  Začal sa venovať gastronómii, pokiaľ si pamätám, dokonca súťažil aj v akejsi televíznej relácii.   Úspešnú cestovku  nechal oddychovať.     Určité obdobie nebolo veľmi známe, kde je. Cestoval po svete. Neskôr mi napísal  z Mexika, potreboval kópie diplomu, aby si mohol otvoriť reštauráciu.

Mexiko 

Včera  večer som videla  v televízii reportáž z Mexika.  Všetky kulinárske dobroty nám predstavoval „Matej“.  Nevidela som ho už niekoľko rokov. Nezmenil sa, oči stále hravé,  slušnosť  a úcta v komunikácii s miestnymi  mexickými  kolegami  bola samozrejmá.

Neviem, či v Mexiku má také dobré finančné zázemie, ako v prípade jeho cestovnej kancelárie, ktorú  viedol tu.  Ale v každom prípade som videla, že je spokojný a šťastný.