Výborná správa z Asociácie hotelov a reštaurácií Slovenska.
Keď nie sú zákazníci v hoteloch a reštauráciách
v súvislosti s opatreniami ochrany zdravia v období obmedzenej prevádzky hotelov a reštaurácií keď pôsobí koronavirus, pracovníci v týchto prevádzkach sú bez zákazníkov momentálne nevyužití. Preto treba vítať konštruktívny postup s cieľom presunúť voľné pracovné sily tam, kde ich v tomto čase treba.
Možnosť riešenia, aby ľudia mali stále prácu
Spoločne s Potravinárskou komorou sa dohodli na vzájomnej spolupráci, aby bolo možné presunúť momentálne voľných pracovníkov z hotelov a reštaurácií na prácu do potravinárskych podnikov. Tie pracovnú silu potrebujú do výroby či logistiky. Výhodou je, že pracovníci v hoteloch a reštauráciách sú držiteľmi zdravotných preukazov, ktoré sú na prácu v potravinárskom priemysle nevyhnutné.
Asociácia hotelov a reštaurácií proklamuje právnu pomoc potravinárskym zamestnávateľom s cieľom, aby boli dodržané všetky pracovno právne predpisy súvisiace s dočasným pridelením zamestnancov.