Presun voľných pracovných síl z hotelov a reštaurácií do potravinárskeho priemyslu

20. marca 2020, ludkanova, Nezaradené

Výborná správa z Asociácie hotelov a reštaurácií Slovenska.

Keď nie sú zákazníci v  hoteloch a reštauráciách 

v súvislosti s opatreniami ochrany zdravia   v období  obmedzenej prevádzky hotelov a reštaurácií keď pôsobí  koronavirus,  pracovníci  v týchto prevádzkach sú  bez zákazníkov momentálne nevyužití.  Preto treba vítať  konštruktívny  postup s cieľom presunúť  voľné pracovné sily tam, kde ich  v tomto čase treba.

Možnosť  riešenia, aby ľudia  mali stále  prácu

Spoločne s Potravinárskou komorou sa dohodli na vzájomnej spolupráci, aby bolo možné presunúť momentálne voľných pracovníkov z hotelov  a reštaurácií na   prácu do potravinárskych podnikov. Tie  pracovnú silu potrebujú do výroby či logistiky. Výhodou je, že pracovníci v hoteloch a reštauráciách sú držiteľmi zdravotných preukazov, ktoré sú na prácu v potravinárskom priemysle  nevyhnutné.

Asociácia hotelov a reštaurácií proklamuje  právnu pomoc  potravinárskym  zamestnávateľom  s cieľom, aby boli dodržané všetky pracovno právne predpisy súvisiace s dočasným pridelením zamestnancov.