Založ si blog

Pán tréner Arpa

Každý chlapec, ktorý začínal na futbalovom ihrisku v bratislavskom Ružinove ho väčšinou poznal.  Vo veľkom futbale nepôsobil, ale jeho   meno bolo spomínané aj v súvislosti s futbalovými začiatkami Petra Dubovského. Ten  tiež začínal  na treningoch  pod vedením pán Arpu. Chalani, ktorí  naháňali loptu na futbalovom trávniku vtedajších Vinohradov si ho pamätajú  veľmi dobre.   Vzrastom nie veľmi  statný muž, ale keď  to spustil spoza  „lajny“  na svojich hráčov, tak ho bolo počuť široko ďaleko.  Miloval futbal a miloval svojich   malých futbalistov.  Pre nich bol schopný aj z cesty vziať bielo-červené pásikové kužele, aby  ich využili na tréningu.    Hneď po otvorení hraníc viackrát zorganizoval svojich hráčov do francúzskeho Brestu na turnaj,  aby vyskúšali konkurenciu a trochu uvideli aj iný svet. Ten zahraničný, vtedy ešte relatívne vzácny.

Mestskí páni dali prednosť biznisu a celý športový areál futbalového štadióna Vinohrady,   tréningovej sahary aj hádzanárskeho štadióna  zapredali.  Pán Arpa začal budovať nové tréningové zázemie pre malých budúcich futbalistov  za  bývalým stavebným učilišťom na konci električkovej trate v Ružinove.  Vlastnoručne behal s fúrikom a tešil sa z novej futbalovej plochy. Biznis zvíťazil aj tam.

Všetky tieto prekážky prekonával, lebo  vedel, že  futbal je určite  pre chlapcov zaujímavejšia hra, ako drogy, alebo len obyčajné leňošenie.

Neviem, čo sa mu stalo, len som sa dozvedela, že má dnes pohreb.   Tento krát  zaslzia  aj silní chlapi.

 

Keď sú informácie o cestovaní len poskladané slová bez pravdivého obsahu

02.07.2023

V dnešnom vysielaní Metropolitného rádia o 9,35 som si vypočula zmes informácií čo všetko bude platiť turista po príchode do zahraničia. Pani moderátorka čítala informácie rýchlo ale dosť neisto. Bolo zrejmé, že ani ona sama si nebola istá, či číta informácie pre individuálne cestujúceho alebo účastníka zájazdu. Neuvádzala ani prameň, z ktorého tieto [...]

Trojbalíček bez efektu, ITF Slovakiatour – labutia pieseň?

24.04.2023

Všetci poznáme marketingové balíčky 3 v jednom. V prípade ITF Slovakiatour (v minulosti veľtrhu cestovného ruchu) je to však naopak. Tento rok bol cestovný ruch len jednou minimálnou tretinkou celého podujatia. V bratislavskej Inchebe sa zmestili tri výstavy do komplexu areálu aj to ešte s veľkou časťou nevyužitého priestoru. Je otázka, či ide o postcovidový [...]

Nový down-town v Bratislave vyvára sociálnu priepasť

12.04.2023

Metropolitný inštitút Bratislava v rámci seriálu „Plánujeme Bratislavu“ zorganizoval podujatie s troma architektmi na tému: Ako vytvoriť obľúbenú ulicu. Pozvanie do diskusie prijal česko-japonský architekt, publicista a pedagóg Osamu Okamura, spoločne s architektkou Natáliou Puschmannovou zo Sekcie tvorby mestských priestorov MIB a architektom a riaditeľom [...]

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.