Založ si blog

Príbeh Maťo

 

Úspešný manažér

Maťo vyštudoval univerzitu vo Viedni aj v Bratislave.  Bol to príklad úspešného mladého manažéra aj podnikateľa. V biznise využíval svoje výborné jazykové znalosti  aj tvorivé schopnosti  Pracoval s korporátnou  (biznis) klientelou, ktorá je náročná a na druhej strane vie oceniť kvalitné služby.  Team buildingy, kongresy a iné  podujatia  organizoval na medzinárodnej úrovni. Stále prichádzal s novými nápadmi. Oslava 15. výročia  existencie jeho  cestovnej kancelárie  bola príjemná v elegantnom prostredí,  v kruhu jeho obchodných partnerov i priateľov, ktorých si vážil.   Jeho pracovné tempo bolo úchvatné, úspechy boli adekvátne.  O Maťovi sa vedelo, že vo svojej branži bol jednička.

Zmena v živote

Naraz prišlo rozhodnutie, zmeniť život.  Začal sa venovať gastronómii, pokiaľ si pamätám, dokonca súťažil aj v akejsi televíznej relácii.   Úspešnú cestovku  nechal oddychovať.     Určité obdobie nebolo veľmi známe, kde je. Cestoval po svete. Neskôr mi napísal  z Mexika, potreboval kópie diplomu, aby si mohol otvoriť reštauráciu.

Mexiko 

Včera  večer som videla  v televízii reportáž z Mexika.  Všetky kulinárske dobroty nám predstavoval „Matej“.  Nevidela som ho už niekoľko rokov. Nezmenil sa, oči stále hravé,  slušnosť  a úcta v komunikácii s miestnymi  mexickými  kolegami  bola samozrejmá.

Neviem, či v Mexiku má také dobré finančné zázemie, ako v prípade jeho cestovnej kancelárie, ktorú  viedol tu.  Ale v každom prípade som videla, že je spokojný a šťastný.

 

Keď sú informácie o cestovaní len poskladané slová bez pravdivého obsahu

02.07.2023

V dnešnom vysielaní Metropolitného rádia o 9,35 som si vypočula zmes informácií čo všetko bude platiť turista po príchode do zahraničia. Pani moderátorka čítala informácie rýchlo ale dosť neisto. Bolo zrejmé, že ani ona sama si nebola istá, či číta informácie pre individuálne cestujúceho alebo účastníka zájazdu. Neuvádzala ani prameň, z ktorého tieto [...]

Trojbalíček bez efektu, ITF Slovakiatour – labutia pieseň?

24.04.2023

Všetci poznáme marketingové balíčky 3 v jednom. V prípade ITF Slovakiatour (v minulosti veľtrhu cestovného ruchu) je to však naopak. Tento rok bol cestovný ruch len jednou minimálnou tretinkou celého podujatia. V bratislavskej Inchebe sa zmestili tri výstavy do komplexu areálu aj to ešte s veľkou časťou nevyužitého priestoru. Je otázka, či ide o postcovidový [...]

Nový down-town v Bratislave vyvára sociálnu priepasť

12.04.2023

Metropolitný inštitút Bratislava v rámci seriálu „Plánujeme Bratislavu“ zorganizoval podujatie s troma architektmi na tému: Ako vytvoriť obľúbenú ulicu. Pozvanie do diskusie prijal česko-japonský architekt, publicista a pedagóg Osamu Okamura, spoločne s architektkou Natáliou Puschmannovou zo Sekcie tvorby mestských priestorov MIB a architektom a riaditeľom [...]

libanon, hizballáh

Pri izraelských úderoch pri Halabe zomrelo 36 sýrskych vojakov

29.03.2024 06:27

Pri izraelských úderoch namierených na oblasť neďaleko Halabu (Aleppa) na severe Sýrie zahynulo podľa agentúry AFP najmenej 36 sýrskych vojakov.

Jaroslav Slašťan, Zásahový tím pre medveďa hnedého

Nebol to hon na čarodejnice. Medvedica v Mikuláši bola skutočným rizikom, hovorí šéf zásahového tímu

29.03.2024 06:00

K ľuďom sa samica, ktorá útočila v metropole Liptova, približovala pravidelne. Tvrdia to členovia zásahového tímu. Pri jej monitorovaní použili špičkové drony.

Babiš, Pavel

Politológ: Pavel asi Korčoka nepodporí, Babiš chváli Pellegriniho, ale cieli na vlastných voličov

29.03.2024 06:00

Ako vyzerajú vzťahy Česka a Slovenska pred prezidentskými voľbami? Pre Pravdu to vysvetlil český politológ Josef Mlejnek.

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier