Založ si blog

Myslí Slovensko na konkurenciu v cestovnom ruchu?

Včera  zorganizovala marketingová agentúra cestovného ruchu v Taliansku –  ENIT ITALIA –perfektný webinar.

V čom bol perfektný?

Vybrané regióny sa  aspoň virtuálne prezentovali  potenciálnym záujemcom, novinárom,  či profesionálom, ktorí pôsobia v cestovnom ruchu.  Prezentácie boli stručné, výstižné, s krátkou video ukážkou regiónu. Všetko samozrejme v angličtine.  Taliani bojujú o svojho zákazníka.   Hľadajú všetky dostupné marketingové  možnosti.   Oslovujú potenciálne trhy. Včera to bolo on-line podujatie pre  trhy   a možný   dopyt zo Slovenska a z  Česka.

Ako Slovensko?

Vieme, že politika cestovného ruchu sa v súčasnosti orientuje hlavne na získanie domáceho zákazníka a podporu jeho cestovania po Slovensku.

Treba povedať, že smerom do zahraničia  Slovensko momentálne nemá celoštátnu agentúru ako je ENIT ITALIA.    V súčasnosti   prebiehajú procesy s cieľom vytvoriť ju. Ale máme 5 zahraničných zastúpení  cestovného ruchu. Tie pôsobia v rámci kompetencie Ministerstva dopravy a výstavby  SR.

Myslím si, že takýto webinar našich zastúpení aspoň v susedných   zdravotne bezproblémových krajinách v Česku, Rakúsku a Maďarsku by bol zaujímavý a určite by sa našiel dostatok  záujemcov sa zúčastniť a šíriť informácie  ďalej práve v tej krajine, kam webinar smeruje. Ide o návštevníkov  ktorí by na Slovensko  možno pricestovali, ubytovali sa, utratili by v našich podnikoch pár peňazí.   Webinar nie je finančne náročná  aktivita.  Treba  však snahu zo strany  zástupcu Slovenska v danej krajine a na druhej strane aj snahu regiónov prezentovať sa.

Organizácie cestovného ruchu  by to zvládli

Dnes v týchto chvíľach  prebieha   stretnutie   zástupcov   krajských organizácií i cestovného ruchu so  štátnou tajomníčkou  Katarínou Brunckovou  a s generálnym riaditeľom sekcie CR Radúzom  Dulom.  Určite budú  hovoriť o možnej spolupráci v rámci domáceho cestovného ruchu,  ale aj o  potrebe  „ dovozu  turistov a vývozu našich služieb“ to jest  príjazdu zahraničných turistov na Slovensko. Som presvedčená, že organizácie cestovného ruchu  by boli schopné pripraviť prezentácie a osloviť týmto spôsobom aj  organizátorov, novinárov aj  návštevníkov z uvedených susedných krajín Česka, Rakúska a Maďarska, kde Slovensko zahraničné zastúpenie má.

Foto: autorka

Keď sú informácie o cestovaní len poskladané slová bez pravdivého obsahu

02.07.2023

V dnešnom vysielaní Metropolitného rádia o 9,35 som si vypočula zmes informácií čo všetko bude platiť turista po príchode do zahraničia. Pani moderátorka čítala informácie rýchlo ale dosť neisto. Bolo zrejmé, že ani ona sama si nebola istá, či číta informácie pre individuálne cestujúceho alebo účastníka zájazdu. Neuvádzala ani prameň, z ktorého tieto [...]

Trojbalíček bez efektu, ITF Slovakiatour – labutia pieseň?

24.04.2023

Všetci poznáme marketingové balíčky 3 v jednom. V prípade ITF Slovakiatour (v minulosti veľtrhu cestovného ruchu) je to však naopak. Tento rok bol cestovný ruch len jednou minimálnou tretinkou celého podujatia. V bratislavskej Inchebe sa zmestili tri výstavy do komplexu areálu aj to ešte s veľkou časťou nevyužitého priestoru. Je otázka, či ide o postcovidový [...]

Nový down-town v Bratislave vyvára sociálnu priepasť

12.04.2023

Metropolitný inštitút Bratislava v rámci seriálu „Plánujeme Bratislavu“ zorganizoval podujatie s troma architektmi na tému: Ako vytvoriť obľúbenú ulicu. Pozvanie do diskusie prijal česko-japonský architekt, publicista a pedagóg Osamu Okamura, spoločne s architektkou Natáliou Puschmannovou zo Sekcie tvorby mestských priestorov MIB a architektom a riaditeľom [...]

gangy, švédsko

Na podujatie švédskej Ľavicovej strany vtrhli útočníci, hlásia troch zranených

24.04.2024 23:24

Večerné podujatie v Štokholme malo byť o rastúcom fašizme vo Švédsku.

bombic

Británia rozhodla o vydaní extrémistu Bombica na Slovensko. Odkázal, že nikam nejde

24.04.2024 22:40

Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, môže sa proti nemu odvolať.

ATACMS, vojna na Ukrajine

Kyjev už nasadil strely dlhého doletu ATACMS. Američania ich dodali tajne

24.04.2024 20:54

Zbrane prišli na Ukrajinu tento mesiac, oznámilo americké ministerstvo zahraničných vecí.

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.