Založ si blog

Bude záujem o pôvodne česko-slovenskú značku v novom šate?

Čedok je historicky najstaršia cestovná kancelária v strednej Európe, kde pôsobí od roku 1920. Po rozdelení Česko-Slovenska značku Čedok používa cestovná kancelária v Českej republike.  Na Slovensku značku nebolo možné používať.  Na území Česka Čedok pôsobí nepretržite, od svojho vzniku, avšak vlastnícke vzťahy  a kapitálové zabezpečenie sa  po  r. 1990 menilo. Najnovšie patrí do skupiny ITAKA poľskej cestovnej kancelárie.  Táto využila možnosť investície kúpiť Čedok od Odien Luxembourg SARL, súčasti Odien Group.  Itaka sa  tak dostáva prostredníctvom Čedoku aj na slovenský trh.  Čedok v týchto dňoch  avizuje oficiálny návrat na Slovensko. Pripravuje otvorenie novej kamennej prevádzky v Bratislave a neskôr v iných mestách. O tom, akým spôsobom bude právne ošetrené pôsobenie Čedoku na Slovensku sa predstavitelia tejto CK na tlačovej konferencii  nezmienili.

Značka Čedok, ktorú využívajú podnikateľské subjekty na Slovensku v súčasnosti

Od r. 2019 pôsobila na Slovensku s.r.o.  ČEDOK  SLOVENSKO , IČO 52095495, DIČ 2120920956 skôr v pozícii predajcu.  Podľa obchodného registra má vo svojom portfóliu 19 činností vrátane stavebných a sťahovacích činností. Činnosť cestovnej kancelárie nie je uvedená. Konateľom a spoločníkom je jedna osoba  z ČR.    Ekonomické výsledky s.r.o. Čedok Slovensko možno vidieť v prehľade Finstat-u……..  V r. 2022  bola založená  s.r.o. Spoločnosť Kvety – ČEDOK, tiež prezentuje 19  rôznorodých činností od nábytku až po opravu vecí v domácnosti. Z podnikateľských činností relevantných pre cestovný ruch uvádza ubytovacie služby s kapacitou ubytovacieho zariadenia do 10 lôžok.

Zájazdy pre slovenský trh

Na tlačovej konferencii  zástupcovia Čedoku informovali o predaji zájazdov on-line. Zájazdy budú predstavovať  produkt Čedoku so zabezpečením leteckej dopravy z Bratislavy do  9 destinácií vlastnou charterovou dopravou alebo pravidelnými linkami. Tieto informácie o leteckej doprave z Bratislavy  potvrdil na tlačovej konferencii aj riaditeľ letiska Miroslava Štefánika v Bratislave Dušan Keketi. V prípade  záujmu slovenského dopytu Čedok očakáva aj predaj zájazdov z produkcie  poľskej cestovky  ITAKA.

Rozvoj pôsobenia Čedoku na Slovensku  „vložili do rúk“ skúseného manažéra a odborníka pre cestovné kancelárie  Juraja Sliackeho. Samozrejme je otázka, do akej miery bude slovenský dopyt  mať záujem o zájazdy a či bude schopný absorbovať už aj tak  širokú a kvalitnú ponuku slovenských a zahraničných cestovných kancelárií, ktorá na  slovenskom trhu už je.

Keď sú informácie o cestovaní len poskladané slová bez pravdivého obsahu

02.07.2023

V dnešnom vysielaní Metropolitného rádia o 9,35 som si vypočula zmes informácií čo všetko bude platiť turista po príchode do zahraničia. Pani moderátorka čítala informácie rýchlo ale dosť neisto. Bolo zrejmé, že ani ona sama si nebola istá, či číta informácie pre individuálne cestujúceho alebo účastníka zájazdu. Neuvádzala ani prameň, z ktorého tieto [...]

Trojbalíček bez efektu, ITF Slovakiatour – labutia pieseň?

24.04.2023

Všetci poznáme marketingové balíčky 3 v jednom. V prípade ITF Slovakiatour (v minulosti veľtrhu cestovného ruchu) je to však naopak. Tento rok bol cestovný ruch len jednou minimálnou tretinkou celého podujatia. V bratislavskej Inchebe sa zmestili tri výstavy do komplexu areálu aj to ešte s veľkou časťou nevyužitého priestoru. Je otázka, či ide o postcovidový [...]

Nový down-town v Bratislave vyvára sociálnu priepasť

12.04.2023

Metropolitný inštitút Bratislava v rámci seriálu „Plánujeme Bratislavu“ zorganizoval podujatie s troma architektmi na tému: Ako vytvoriť obľúbenú ulicu. Pozvanie do diskusie prijal česko-japonský architekt, publicista a pedagóg Osamu Okamura, spoločne s architektkou Natáliou Puschmannovou zo Sekcie tvorby mestských priestorov MIB a architektom a riaditeľom [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.