Založ si blog

Presun voľných pracovných síl z hotelov a reštaurácií do potravinárskeho priemyslu

Výborná správa z Asociácie hotelov a reštaurácií Slovenska.

Keď nie sú zákazníci v  hoteloch a reštauráciách 

v súvislosti s opatreniami ochrany zdravia   v období  obmedzenej prevádzky hotelov a reštaurácií keď pôsobí  koronavirus,  pracovníci  v týchto prevádzkach sú  bez zákazníkov momentálne nevyužití.  Preto treba vítať  konštruktívny  postup s cieľom presunúť  voľné pracovné sily tam, kde ich  v tomto čase treba.

Možnosť  riešenia, aby ľudia  mali stále  prácu

Spoločne s Potravinárskou komorou sa dohodli na vzájomnej spolupráci, aby bolo možné presunúť momentálne voľných pracovníkov z hotelov  a reštaurácií na   prácu do potravinárskych podnikov. Tie  pracovnú silu potrebujú do výroby či logistiky. Výhodou je, že pracovníci v hoteloch a reštauráciách sú držiteľmi zdravotných preukazov, ktoré sú na prácu v potravinárskom priemysle  nevyhnutné.

Asociácia hotelov a reštaurácií proklamuje  právnu pomoc  potravinárskym  zamestnávateľom  s cieľom, aby boli dodržané všetky pracovno právne predpisy súvisiace s dočasným pridelením zamestnancov.

 

 

Keď sú informácie o cestovaní len poskladané slová bez pravdivého obsahu

02.07.2023

V dnešnom vysielaní Metropolitného rádia o 9,35 som si vypočula zmes informácií čo všetko bude platiť turista po príchode do zahraničia. Pani moderátorka čítala informácie rýchlo ale dosť neisto. Bolo zrejmé, že ani ona sama si nebola istá, či číta informácie pre individuálne cestujúceho alebo účastníka zájazdu. Neuvádzala ani prameň, z ktorého tieto [...]

Trojbalíček bez efektu, ITF Slovakiatour – labutia pieseň?

24.04.2023

Všetci poznáme marketingové balíčky 3 v jednom. V prípade ITF Slovakiatour (v minulosti veľtrhu cestovného ruchu) je to však naopak. Tento rok bol cestovný ruch len jednou minimálnou tretinkou celého podujatia. V bratislavskej Inchebe sa zmestili tri výstavy do komplexu areálu aj to ešte s veľkou časťou nevyužitého priestoru. Je otázka, či ide o postcovidový [...]

Nový down-town v Bratislave vyvára sociálnu priepasť

12.04.2023

Metropolitný inštitút Bratislava v rámci seriálu „Plánujeme Bratislavu“ zorganizoval podujatie s troma architektmi na tému: Ako vytvoriť obľúbenú ulicu. Pozvanie do diskusie prijal česko-japonský architekt, publicista a pedagóg Osamu Okamura, spoločne s architektkou Natáliou Puschmannovou zo Sekcie tvorby mestských priestorov MIB a architektom a riaditeľom [...]

USA Izrael Gaza univerzity protesty

Polícia zatýkala na pro-palestínskych protestoch na univerzite v New Yorku

23.04.2024 19:49

Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

Thunbergová

Švédska prokuratúra obvinila Gretu Thunbergovú z občianskej neposlušnosti

23.04.2024 19:35

Súdy v minulosti už dvakrát uložili celosvetovo známej aktivistke pokutu za občiansku neposlušnosť na klimatických protestoch.

R1 BB - Slovenská Ľupča, kameň, poklepanie

Odštartovali výstavbu dôležitej cesty na R1. Šoféri sa však na tri roky musia obrniť trpezlivosťou

23.04.2024 18:52

Preťažený úsek, na ktorom pomerne často dochádzalo aj k nehodám, sa konečne skvalitní. Nová štvorprúdová rýchlostná cesta by mala byť hotová do dva a pol roka.

Eurovoľby / Štrasburg / Európsky parlamentu /

Prieskum: Vo voľbách do europarlamentu by uspeli najviac PS, Smer a Hlas

23.04.2024 18:46

Do Európskeho parlamentu by sa nedostali SNS, Slovensko, Za ľudí ani Demokrati.