Presun voľných pracovných síl z hotelov a reštaurácií do potravinárskeho priemyslu
20. marca 2020 12:43,
Prečítané 17 444x,
ludkanova,
Nezaradené
Výborná správa z Asociácie hotelov a reštaurácií Slovenska.
Keď nie sú zákazníci v hoteloch a reštauráciách
v súvislosti s opatreniami ochrany zdravia v období obmedzenej prevádzky hotelov a reštaurácií keď pôsobí koronavirus, pracovníci v týchto prevádzkach sú bez zákazníkov momentálne nevyužití. Preto treba vítať konštruktívny postup s cieľom presunúť voľné pracovné sily tam, kde ich v tomto čase treba.
Možnosť riešenia, aby ľudia mali stále prácu
Spoločne s Potravinárskou komorou sa dohodli na vzájomnej spolupráci, aby bolo možné presunúť momentálne voľných pracovníkov z hotelov a reštaurácií na prácu do potravinárskych podnikov. Tie pracovnú silu potrebujú do výroby či logistiky. Výhodou je, že pracovníci v hoteloch a reštauráciách sú držiteľmi zdravotných preukazov, ktoré sú na prácu v potravinárskom priemysle nevyhnutné.
Asociácia hotelov a reštaurácií proklamuje právnu pomoc potravinárskym zamestnávateľom s cieľom, aby boli dodržané všetky pracovno právne predpisy súvisiace s dočasným pridelením zamestnancov.
02.07.2023
V dnešnom vysielaní Metropolitného rádia o 9,35 som si vypočula zmes informácií čo všetko bude platiť turista po príchode do zahraničia. Pani moderátorka čítala informácie rýchlo ale dosť neisto. Bolo zrejmé, že ani ona sama si nebola istá, či číta informácie pre individuálne cestujúceho alebo účastníka zájazdu. Neuvádzala ani prameň, z ktorého tieto [...]
24.04.2023
Všetci poznáme marketingové balíčky 3 v jednom. V prípade ITF Slovakiatour (v minulosti veľtrhu cestovného ruchu) je to však naopak. Tento rok bol cestovný ruch len jednou minimálnou tretinkou celého podujatia. V bratislavskej Inchebe sa zmestili tri výstavy do komplexu areálu aj to ešte s veľkou časťou nevyužitého priestoru. Je otázka, či ide o postcovidový [...]
12.04.2023
Metropolitný inštitút Bratislava v rámci seriálu „Plánujeme Bratislavu“ zorganizoval podujatie s troma architektmi na tému: Ako vytvoriť obľúbenú ulicu. Pozvanie do diskusie prijal česko-japonský architekt, publicista a pedagóg Osamu Okamura, spoločne s architektkou Natáliou Puschmannovou zo Sekcie tvorby mestských priestorov MIB a architektom a riaditeľom [...]
Celá debata | RSS tejto debaty